collega Karen Gielis

Even voorstellen…

 • Mijn naam is Karen Gielis
 • Van beroep ben ik Gestalt-therapeut en Procesbegeleider
 • Ik ben 53 jaar oud
 • Ik woon in Veldhoven samen met Ilse
 • Ik schilder, liefst in olieverf
 • Ik ben geen sporter, neem zaken wel sportief op
 • In mijn vrije tijd rijd ik motor, wandel, fiets en lummel ik graag
 • Vanaf jonge leeftijd ben ik geïnspireerd door het verschil in mensen
 • Ik houd van het contact met de ander
 • Ik geloof in eigenheid van mensen

Vanuit mijn praktijk aan huis verleen ik psychotherapeutische hulp aan individuen en groepen. In mijn werk vind ik het belangrijk om mensen te laten geloven in zichzelf. Ik moedig ze graag aan om helemaal zichzelf te durven zijn. Iedereen is uniek en daarmee anders. Geloven in jezelf, door jezelf te zijn! Daarvoor durven kiezen, is makkelijker gezegd dan gedaan. Dit betekent anders durven zijn en daarvoor gaan staan (in contact brengen en blijven met de ander).

Groepstherapie gaat mijn inziens over; ‘durf ik mijzelf te laten zien aan een ander?’. Durf ik te delen waar ik tegenaan loop? Mijn persoonlijke ervaring is dat groepstherapie begint met  het ontdekken dat ik  ‘niet meer de enige ben die…’ Groepswerk ontleent zijn kracht aan (h)erkenning van elkaar. Gaandeweg ontstaat er dan ruimte om ook de verschillen met elkaar te verkennen en aan te gaan. In contact leren we van elkaar door die dingen te onderzoeken.

Belangrijke vragen die in dat onderzoeksproces altijd aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

 • Hoe maak ik contact met /in een groep?
 • Welke plek neem ik in?
 • Hoe kom ik op voor mijn behoefte en mijn grenzen?
 • Hoe ervaar ik het contact met die ander(en)?
 • En kan ik die ander zien in wie die is? zonder mijzelf te verliezen of af te sluiten?

De aanwezigheid in de groep geeft je de gelegenheid om eens iets anders te proberen in het contact dan wat je in je dagelijkse leven gewend bent. Zo ontdek je wat beter bij jouw past en hoe je hier uiting aan kan geven èn in contact te blijven met die ander(en).

Meer informatie over mij is te vinden op https://www.saudade-begeleiding.nl